rubiks kub

Triangulära kuber är roliga varianter av Rubiks kub

Triangulära kuber är roliga varianter av Rubiks kub

Om du är en person som tycker om att utmana din hjärna så är det ganska troligt att du gillar spel, pussel och liknande utmaningar. Dessa saker stimulerar hjärnan och kan hjälpa den bli bättre på minne, problemlösning och logiskt tänkande. Ett 3D-pussel som Rubiks kub kan därför användas till allt från tidsförströelse till underhållning och nyttig träning för hjärnan.

Tävla med 3D-pussel nationellt eller internationellt

Rubiks kub och dess efterföljare är till och med så populärt att det anordnas tävlingar över hela världen. Det finns flera grenar som kan innebära att det används olika varianter på Rubiks kub, den allra vanligaste är speedcubes.

En extra snabb variant 

En speedcube ser nästan exakt ut som en klassisk kub förutom att den har rundade hörn vilket gör att du kan påbörja ett drag innan du är helt färdig med det föregående (något som inte går med de raka linjerna på en klassisk kub). Det går även att justera hur hårt åtdragen en speedcube är, om den löst åtdragen blir det lättare och går snabbare att göra vridningar.

Triangulära kuber, en av många efterföljare till Rubiks kub

Idag finns det även triangulära kuber som är en av alla varianter som blivit inspirerade av Rubiks kub. Dessa kuber kallas Pyraminx tärningar eller pyramidformad Rubiks kub, den klassiska har fyra sidor där varje sida består av nio mindre identiska trekanter.

Det finns många varianter att välja mellan

Även Pyraminxen kommer i olika varianter och du kan hitta de hos MasterCubeStore. De har ett brett sortiment av alla möjliga IQ-utmaningar som kan hjälpa till att träna din hjärna och ge timmar av underhållning. De erbjuder dessutom paket där du kan få flera olika varianter av Rubiks kuber och Pyraminx för att säkerställa utmaningar lång tid framöver. Hos MasterCubeStore får du dessutom riktigt bra pris och snabba leveranser.