Akuttandvård odenplan

Akuttandvård i Odenplan – vid händelse av olyckor

Akuttandvård i Odenplan – vid händelse av olyckor

editorial

Olyckor kan hända den bästa. Ibland är det flera olika faktorer som påverkar varandra och som bidrar till en olycksdrabbad helhet. Sådant där kan i synnerhet ske om man har bråttom. Det brukar man ha på tunnelbanan i Stockholm. Det är alltid stressigt till jobbet på morgonen. När t-banan stannar på station Odenplan springer du ut genom dörrarna. Du hoppar över grindarna för att hinna i tid till det där viktiga mötet på jobbet.

Men när du ska upp för trappan till gatan snavar du på dina oknutna skosnören. Du faller handlöst framåt. Slår framtänderna i trappan. Ja, ta en paus i läsningen. Andas in och föreställ dig smärtan. Nu ligger framtänderna lite här och var på tunnelbanestationen. Så kan det gå när man har bråttom. Och i stället för det där mötet som du rusade till får du nu ta och uppsöka en tandläkare istället. Det är akut. Och var går du när du är på Odenplan?

 

Akuttandvård odenplan

 

Tandvård som inte kan vänta

Du hade tur i oturen att tänderna föll ut där de gjorde. Akuttandvård i Odenplan är nästa destination. När du har återhämtat dig från situationen i trappan, kanske skrikit ut din smärta och frustration, så har du med andra ord ett nytt syfte idag. Glöm mötet. Nu måste du ha tag i en tandläkare som kan hjälpa dig med den akuta tandvärk som har uppstått. Det här var visserligen ingenting du kalkylerade med idag, men så kan det gå ibland.

Och det är väl därför som det kallas för akut tandvård. Eftersom det är någonting som måste åtgärdas omedelbart. Det handlar inte om ett vanligt rutinbesök hos tandläkaren som kan vänta några veckor. Det här handlar om akut tandvärk. Här och nu. Då får man släppa allting annat på agendan. Och knyta sina skor när man springer i trappan framöver.