Lasersvetsning

Allt du behöver veta om lasersvetsning

Allt du behöver veta om lasersvetsning

editorial

Det är mycket snack om lasersvetsning på sistone. Men vad är det egentligen? Lasersvetsning är en process där man använder en koncentrerad ljusstråle för att sammanfoga två metallstycken. Den erbjuder många fördelar jämfört med traditionella svetsmetoder, till exempel ökad snabbhet och effektivitet. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad lasersvetsning är, när den bör användas och vad du behöver tänka på när du låter utföra den.

Vi ger också några tips om vad du bör tänka på när du anlitar någon för lasersvetsning. I slutet av den här artikeln kommer du att ha en bättre förståelse för lasersvetsning och kunna fatta ett välgrundat beslut om huruvida det är rätt för dig eller inte. Så låt oss komma igång!

Hur fungerar lasersvetsning?

Lasersvetsning är en process som använder en koncentrerad ljusstråle för att sammanfoga två metalldelar. Laserstrålen smälter metallen, vilket skapar en pool av smält metall som svalnar och stelnar för att bilda ett starkt band mellan de två delarna. Lasersvetsning när vanligt att använda där traditionella metoder skulle vara för svåra eller opraktiska. 

Lasersvetsning

Vad den som utför lasersvetsning bör tänka på

Det finns flera saker att tänka på när man låter utföra lasersvetsning. För det första måste du se till att de delar som ska svetsas är rena och fria från skräp eller föroreningar. Svetsområdet bör också vara väl ventilerat för att avlägsna eventuella rökgaser som kan produceras under svetsprocessen. Det allra bästa kan vara att anlita en erfaren och certifierad svetsare som kan utföra jobbet för att säkerställa bästa säkerhet och resultat. 

Om du funderar på att låta utföra lasersvetsning så kan du vända dig till LASERTECH YAG. De levererar produkter och utvecklingsuppdrag till medicintekniska företag, livsmedelsindustrin, försvarsindustrin, bilindustrin, rymdteknik, dentalteknik, maskintillverkare, miljötekniska produkter med flera.

Tack för att du läste! Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att förstå lasersvetsning bättre.