trädbeskärning Malmö

Anlita proffs för trädbeskärning i Malmö

Anlita proffs för trädbeskärning i Malmö

editorial

Har du träd i trädgården som ger frukt? Vill du behålla skörden och njuta av frukt från år till år? Då kan det vara dags att se till att dina träd blir beskurna av proffs. För att garantera en fin fruktskörd från år till år är det ett måste att ta hand om träden. Genom att anlita en trädbeskärare ökar du livslängden på dina träd och förebygger sjukdomar. Du kan också påverka formen och funktionen på trädet samt kontrollera tillväxten så den skördade frukten är frisk. 

Vilken årstid är bäst för beskärning av träd?

Man brukar säga att den bästa tiden att beskära träd är i juli, augusti och september, men det är en sanning med modifikation. De flesta trädarter kan beskäras även under andra tider på året. Det viktigaste är att undvika när det är lövsprickning, vilket infaller ungefär i april och maj. Att ta bort döda grenar, vilket också kallas dödvedsbeskärning, kan göras året runt. 

 

trädbeskärning Malmö

 

Kan jag beskära mina träd själv?

Ett bra riktmärke när det gäller att ta hand om sina träd och få dem att må bra, är att de i första hand ska beskäras korrekt. Detta är till och med viktigare än att det görs vid rätt årstid. Därför är det väldigt viktigt att den som beskär dina träd har den erfarenhet och kompetens som krävs för att det ska bli rätt.

Gör du fel finns det ingen återvändo, och det kan ta åratal att rätta till om det ens är möjligt. Detta betyder att det är väl investerade pengar att anlita en trädbeskärare, för att garantera att träden håller sig friska och ger fin och frisk frukt i lagom stora mängder. Att hitta rätt företag för trädbeskärning i Malmö är lättSå tveka inte längre, ge dina träd en uppfräschning och du kan ha fruktfrossa varje år!