DOWNLIGHTS LED

Använd LED downlights och lys upp tillvaron på flera sätt

Använd LED downlights och lys upp tillvaron på flera sätt

editorial

När solen får se sig besegrad för dagen och lämnar plats åt mörkret, kan det vara skönt att få hjälpa ljuset lite på traven. Ibland behöver man ljus för att må bra. För många känns mörkret mäktigt och skrämmande även om det inte är så. Det är då det är bra att kunna göra något åt det.

För att spara på el och energi bör smarta val göras. Val som gör att planeten mår bättre men även val som sparar pengar. LED-lampor gör precis just det. Eftersom de inte kräver lika mycket energi går det inte åt lika mycket och det sparar pengar.

 

Belysning för filmkvällen

När det är inbokat en film i soffan med familjen, och favoritgodiset lockande väntar i skålen, kan det vara störande med mycket ljus. Det är ändå bra att tänka på att inte släcka ner helt. Lite ljus kan motverka trötthet och ha en positiv inverkan på det allmänna måendet.

Då är det bra med belysning som går att få med dimmerfunktion och som går att rikta åt olika håll. Ett alternativ som skapar trevlig, stämningsfull atmosfär är LED downlights. Dessa monteras infällda i taket och tar således ingen plats.

 

DOWNLIGHTS LED

 

Inredningsdetalj som lockar

För att lätt ändra stämning i ett rum passar downlights med LED-belysning. Den stjäl inte utrymme och behöver inte placeras vid ett eluttag. Många kan störa sig på att sladdar syns och försöker dölja dem med möbler eller andra medel. Det behövs inte här.

Hur många downlights behövs det till ett rum? Det kan vara bra att tänka på rummets storlek och takhöjd. Men den största delen är att tänka på vilken funktion rummet har. Ett vardagsrum behöver oftast inte lika mycket ljus som ett arbetsrum eller ett kök. Där behövs ljuset för att kunna arbeta bättre. I rum som mest används för avkoppling kan det monteras färre ljuskällor.