mössor

Brukar du ha mössa på huvudet?

Brukar du ha mössa på huvudet?

advertorial

Det är många människor som gärna vill ha mössa på huvudet för att hålla öronen varma, eller bara för att det är snyggt. Det finns så många olika utföranden och färger på mössor att du kan ha olika mössor på dig varje dag under ett helt år. Nu är det inte nödvändigt att köpa så många mössor, men några olika kan vara både praktiskt och roligt att ha. Du kanske byter ytterkläder, och då kan det vara kul att byta till en matchande mössa.

Du kanske vill ha en mössa då du arbetar, en annan på din fritid och en tredje när du ska gå på fest. Nu ska du givetvis inte ha mössan på dig inomhus på festen men du vill nog känna dig fin då du kommer och när du går. Nuförtiden finns det mycket mer att välja bland då det gäller mössor än vad det fanns förr. Det finns en mängd olika sorters huvudbonader. Förutom mössa finns det bland annat hatt, keps och sjal i många olika varianter.

 

image

 

Du bör tänka på några saker innan du köper ny mössa

Innan du ger dig ut på jakt efter en ny mössa måste du veta vilken storlek du behöver. Det är viktigt att mössan sitter bekvämt och inte åker ner över ögonen på dig. Du mäter runt om ditt huvud en centimeter ovanför ögonbrynen, en centimeter ovanför öronen och sedan runt om huvudet. Det finns mössor det står One Size i vilket innebär att storleken passar alla.

Är mössan ämnad för vinterbruk bör du välja en fodrad mössa eller en som har dubbla skikt. Då hjälper mössan till att hålla dig varm och ser till att du inte fryser om öronen. En sak du ska tänka på är att om du cyklar på vintern kan en tunnare mössa sitta bekvämare under hjälmen.