skog

Expertis när du ska köpa skog

Expertis när du ska köpa skog

Att investera i skog är ett smart sätt att säkra sin pengar. Skog kan generera bra avkastning och många gör det också för att barn och barnbarn ska kunna ärva skogen sedan. 

När man ska köpa en skogsfastighet finns en del att tänka på. Som köpare av en sådan fastighet har man långtgående undersökningsplikt, som mäklarna skriver i sina prospekt. Därför krävs det också att man är lite insatt och har man aldrig tidigare köpt en skogsfastighet kan det vara svårt att veta exakt vad man ska undersöka och leta efter. Det gäller att inte missa något.

När man köper fastigheten måste man ha klart för sig hur skogsfastigheten ser ut och att allting är okej. Bland annat är det viktigt att skogsbruksplanen stämmer för många köpare då det är avgörande för om de har möjlighet att köpa fastigheten men också äga den framöver.

 

 

 

Att ta hjälp en sådan här gång kan vara väldigt smart, av någon som är insatt i den här typen av fastigheter och som kan ge sin syn på saken. När man ska köpa skog kan man anlita ett företag som heter Skogspraktikern. De kan kontrollera så att planen som finns stämmer med hur det verkligen ser ut. De bedömer också vilka avverkningsmöjligheter som finns, både nu och i framtiden.

Skulle det vilja sig väldigt olyckligt kan det hända att skogen inte kan avverkas och om den i framtiden skulle kunna det kan det bli höga avverkningskostnader. Det är därför otroligt mycket värt att anlita expertis som denna innan man beslutar sig för att gå in i affären. Det som kostar en liten summa nu kan rädda mycket pengar i framtiden. Även om man själva många gånger lätt kan tro att det är en bra affär är det lätt att göra ett misstag om man inte kan allt på området. Att anlita en expert är ett enkelt sätt att köpa sig fri från eventuella problem.