redovisningsbyrå

Få rätt hjälp av en redovisningsbyrå i Skåne

Få rätt hjälp av en redovisningsbyrå i Skåne

advertorial

Har man eget företag och arbetar med något man brinner för kan det kännas övermäktigt att behöva lägga tid på tråkigt pappersarbete bara för att man måste. Oftast är det dessutom svårt och kräver någon typ av kompetens inom området. 

Är man egenföretagare lägger man mycket tid på att driva själva företaget och ordna med saker runt omkring, exempelvis beställningar, leveranser, kunder, marknadsföring och att nätverka. Det kan vara svårt att hinna med all administration.

 

Redovisning av uppgifter är nödvändigt

Man har säkert hört orden innan, redovisning, redovisningsbyrå… men vad gör en sådan egentligen? På en redovisningsbyrå arbetar konsulter som hjälper företag. De sysslar med redovisningen av företagets olika uppgifter och ser till så att allt går rätt till enligt lag. Redovisning av uppgifter är ett brett begrepp som innefattar exempelvis bokslut, årsredovisning och deklarationer. Detta är information som samlas ihop en gång om året. 

Annat är det med bokföringen, som sker löpande. Detta innefattar istället löner, moms och arbetsgivaravgifter. Sådant behöver betalas ut oftare och sammanställs därför regelbundet. Redovisningskonsulten sköter allt detta så man slipper oroa sig, och istället kan koncentrera sig på att driva sitt företag. 

 

redovisningsbyrå

 

Redovisningskonsult eller revisor?

Skillnaden på redovisningskonsult och revisor är att revisorn istället har i uppgift att granska bokföringen och årsredovisningen, som en sista kontroll för att få allt godkänt. Skatteverket behöver ha full insyn över ekonomin inom företaget och uppgifterna ska därför vara korrekta. Ifall de inte stämmer och man medvetet, eller omedvetet, gjort något fel kan det leda till fängelse. 

Det är därför väldigt viktigt att ta hjälp av kompetenta personer som kan sitt jobb och inte försöka chansa på ett billigt alternativ genom att göra det själv. Det kan komma att kosta mer i slutändan, och inte bara i pengar. Läs mer om en pålitlig redovisningsbyrå i Skåne här: https://www.andreakredovisning.se/