Hitta rätt puder

Alla som använder puder vet att det är en riktig djungel och svårt att hitta en sort som passar ens egen hudton. De flesta har nog någon gång gjort misstaget att köpa ett puder på känsla och som sedan gör att ens ansikte får en helt annan färg än övriga kroppen… Dessutom är det inte bara färgen som måste bli rätt. Beroende på vilken typ av hud man har (fet, torr och så vidare) bör man välja puder därefter. Ett puder som inte passar för ens hudtyp kan lätt bli ”kakigt” och klumpa sig efter ett tag vilket inte alls blir särskilt snyggt. Helst vill man ju att det appliceras på huden på ett så neutralt sätt som möjligt. Meningen är inte att pudret ska täcka ens egen hudfärg utan smälta in och förstärka ens naturliga utseende och dölja eventuella ojämnheter.

Bare Minerals är en räddning för många. Eftersom man vill att sminket ska sitta hela dagen behövs ett puder som låter huden andas utan att täppa igen porerna. Det ska också hålla sig matt under dagen utan att släppa och bli oljigt efter ett par timmar. Som namnet antyder innehåller dessutom mineralpuder mineraler som faktiskt är bra för huden och främjar en hälsosam hy.

Hur väljer man då rätt sorts mineralpuder? Många som ska köpa nytt puder går till en affär och testar lite på handen för att se vilken nyans det är. Det är dock inget bra sätt eftersom huden där inte har samma ton som i handleden. Därför är det bättre att testa vid käken istället, om man nu inte vill testa direkt i ansiktet. Tänk också på att det inte alltid är möjligt att hitta just ett sorts puder som passar perfekt, ibland kan man behöva välja två olika nyanser och blanda. Till exempel vill man kanske ha en lite mörkare ton på kinderna för att framhäva sina kindben.