konstgräs

Konstgräs har många användningsområden

Konstgräs har många användningsområden

editorial

Det första man tänker på när man hör ordet konstgräs är kanske en stor fotbollsarena. Visst är det sant att konstgräs kan användas till bollplaner, men detta fantastiska gräs kan faktiskt vara mer användbart för privatpersonen än man kan tro. Kanske har du en balkong som du gärna skulle vilja se grön året om, eller varför inte klä området intill poolen med konstgräs? 

Är det någonting som är riktigt tråkigt, är det en gräsmatta med bruna fläckar och hål där husdjuren gått loss, eller en gräsmatta som med tiden blivit till en matta av mossa. Idag används konstgräs både av privatpersoner och i parker, på förskolor samt till sportanläggningar. Eftersom de håller sig fina länge och inte kräver den typ av underhåll som äkta gräs gör, är de ett givet alternativ för många.

 

konstgräs

Lika fint som praktiskt

Alla vet att en gräsmatta behöver klippas och att den slits ned av för mycket spring eller pulkaåkning. Visst är det trevligt med äkta gräs, men ett konstgräs kan visa sig långt mer praktiskt. Tänk dig att aldrig mer behöva ta fram gräsklipparen, men att ändå få njuta av de gröna tonerna till ditt morgonkaffe. Livet är ofta stressigt och ibland kan man behöva skala av och förenkla. Att lägga konstgräs kan vara ett sätt att göra det på. Så ta dig en funderare vad du söker till din balkong, trädgård eller sportanlägging?

Många typer av konstgräs

Det kan vara lätt att tro att det bara finns två typer av gräs. Äkta gräs och konstgräs. Det här är långt ifrån sanningen. I själva verket finns det en mängd olika typer av konstgräs, som passar för olika typer av områden. Det finns gräs som är särskilt utvecklat för att se ut och kännas som en äkta gräsmatta, och det finns gräs som är avsett för lek och för sport.