gitarr

Låt gitarren lysa upp i mörkret

Låt gitarren lysa upp i mörkret

Ljudet av frihet är för många av oss ljudet av en gitarr som distat skränar kompat av ett drivande trumset och tajt bas. För visst är det något med rock, metall och liknande genrer som får oss att känna oss en aning otämjda… igen. Som om att vi vore primitiva varelser som inte är bundna av några konventioner.

Detta har trots allt varit rockens, punkens och metallens roll i samhället – dessa och liknande genrer har alltid dragit till sig dem bland oss som har velat göra något sorts uppror mot rådande strukturer i samhället, och i livet.

Ett instrument med historia

Även om det på senare år har blivit allt mindre vanligt att unga människor dras till gitarren på samma sätt som tidigare så har instrumentet fortfarande en nästintill mytisk plats inom musiken. För även om många istället riktar in sig på att skapa elektronisk musik så är det något unikt med att lira i ett band.

Att dela musikens dynamik tillsammans med flera andra – oavsett om det är i replokalen eller på en scen – är något som inte går att förklara med ord.

Nu har rådande världsläge såklart lagt sordin på möjligheterna att spela musik live. Men vilket gyllene läge att bygga upp en låtkatalog och träna upp sin förmåga att lira!

Det är nu som du plockar fram gitarren som du köpte på https://www.danguitar.se/musikinstrument/gitarr och ser till att ta dina skills till nästa nivå. Det finns som bekant inte en kris som inte också kommer med en mängd med möjligheter.

Man måste helt enkelt lära sig att dra nytta av alla situationer som livet för med sig. För överallt finns det en möjlighet till att utvecklas, även när det känns som om att allt går i stå och livet är en enda lång uppförsbacke.
Det är då det gäller att gräva extra djupt och vidga sina vyer.