LED-skyltar Göteborg

LED-skyltens historia

LED-skyltens historia

editorial

Led-skyltens historia

Det är svårt att föreställa sig en värld utan LED-skyltar! Det verkar som om dessa glödande fyrar av den moderna civilisationen finns överallt där du går och lyser upp våra gator och natthimlar med sina livfulla nyanser. Men hur kom LED-skylten till? Ta dina popcorn och ta några historielektioner – det är dags att göra en resa genom utvecklingen av denna otroligt mångsidiga teknik, från dess ödmjuka början i dammiga laboratorier till att nu vara en av de mest uppmärksammade teknikerna över hela världen!

Allt började i början av 1960-talet när Nick Holonyak Jr., en forskare vid General Electric, uppfann den första lysdioden med synligt spektrum. Hans uppfinning revolutionerade vårt sätt att kommunicera och antogs snabbt av forskare och företag över hela världen. Snart användes LED-teknik för att skapa skyltar med justerbar ljusstyrka och färgmöjligheter för företag och andra organisationer.

 

LED-skyltar Göteborg

Finns nu över hela världen

Industrin för LED-skyltar utvecklades snabbt för att möta användarnas behov, från stationära skyltar till skyltar som kan röra sig och skifta i flera riktningar. Detta gjorde det möjligt för företag att ta med sig sina budskap och konstverk på resande fot och skapa iögonfallande skyltar som omedelbart stack ut bland konkurrenterna. Den moderna LED-skylten kan nu finns i företag och byggnader över hela världen på grund av dess mångsidighet, överkomlighet och energieffektivitet. Med andra ord många fördelar.

Dagens LED-skyltar har en rad funktioner som gör dem ännu mer attraktiva för både företag och privatpersoner. Förprogrammerade meddelanden kan skickas ut på ett ögonblick, vilket gör det möjligt för företag att snabbt uppdatera sina skärmar med nytt innehåll. Animationer och videor i färg kan visas, vilket är bra för nöjesställen som vill fånga publikens uppmärksamhet. Dessutom är LED-skyltar otroligt energieffektiva och håller i flera år – vilket gör dem till en kostnadseffektiv lösning för alla typer av företag. För att hitta en skylt som passar dig, kolla in https://www.skyltcompaniet.se/produkter/led-skyltar/