Paket inom elektronikbranschen

Utvecklingen för elektronikbranschen har minst sagt exploderat på senare tid och det är inte alltid längre behovet av prylar som styr utan begäret. Elektronikprodukter som telefoner är en nödvändighet och trygghet att ha, men att byta telefon varje år är ju egentligen inte nödvändigt. För många är det dock viktigt att ha de allra senaste elektronikprylarna som släpps på marknaden och byter så fort det kommer nytt. Det leder i sin tur till att det blir en större omsättning av produkter som behöver skickas och det är ständigt många schenker paket ute på vägarna innehållandes nya elektronikprodukter.

Innan e-handeln började ta över mer och mer åkte man oftast till närmaste elektronikkedja när det var dags för en ny teve eller kamera. Utbudet var mer begränsat och man var hänvisad till produkterna som fanns inne i lager för tillfället. Idag ser det annorlunda ut, många åker istället till elektronikaffärer för att klämma och känna på produkterna, för att sedan köpa dem billigare online istället. Hittar man inte det man vill ha i affären är det bara att fortsätta jakten på nätet istället och där hittar man i princip alltid det man vill ha. Produkter kan beställas från hela världen och levereras hem till ens egen dörr.

Hos Schenker har man stor erfarenhet av att frakta och hantera elektronikprodukter. Till exempel finns särskilda program för automatisk tullklarering och snabba, effektiva transporter mellan produktionsanläggningarna och kunderna. Schenker erbjuder även transparens hela vägen vilket tillåter att man kan följa varorna från att de skickas iväg till att de kommer fram till kunden. Här hanteras även returer, produktdiagnoser, enklare reparationer och de ordnar även leverans av ersättningsprodukter. Alla processer förbättras dessutom kontinuerligt för att på bästa möjliga sätt möta kundens behov. Lösningarna integreras dessutom globalt och hänger med i förändringar som sker för att alltid vara optimerade.