trädfällning Lund

Så mycket arbete innebär trädfällning i Lund

Så mycket arbete innebär trädfällning i Lund

I Sverige finns det uppskattningsvis cirka 87 miljoner träd. Söker du runt lite på webben så kan du googla dig till att det för en professionell skogshuggare kan ta ungefär 14 minuter att fälla ett träd med en yxa.  

Om någon skulle fälla alla träd i Sverige skulle det med andra ord ta 1,2 miljarder minuter att genomföra. Eller också uttryckt: över 20 miljoner timmar i effektiv tid. Hade skogshuggaren hållit det snittet och jobbat dygnet runt hade det tagit ungefär 846 4333 dagar att hugga ned samtliga träd i hela Sverige. 

Hur många träd som finns i Lunds kommun är det svårare att hitta en uppskattning på av någon anledning, men rimligt att tro är att de flesta finns ute i Skrylleskogen. Det fälls träd även i Skrylleområdet. Men utan att veta hur många träd det finns där är det svårt att räkna ut hur lång tid det skulle ta att fälla första till sista träd. Det är kanske heller inte så intressant. 

En drastisk åtgärd 

Intressant är det istället att veta att det finns möjlighet till trädfällning i Lund när du behöver det. Och då handlar det såklart om seriösa tillfällen. Till exempel när ett träd blivit gammalt och ruttet, sjukt eller på något sätt utgör en fara för sin omgivning. Inte när du bara vill experimentera och se hur lång tid det tar att fälla ett träd. Våra träd är majestätiska, levande varelser och bör behandlas med yttersta respekt.  

De flesta träden i en skog som Skrylle kan nog andas ut. Men då och då händer det som sagt att ett träd inte kan leva vidare. Men det är inte skogshuggaren med sin yxa du i först hand kontaktar i så fall. Slå numret till din lokala arborist så få du en professionell bedömning av trädets status innan du tar det drastiska beslutet att fälla det.