Dubbel altandörr

Släpp in ljuset med dubbel altandörr

Släpp in ljuset med dubbel altandörr

En altandörr kan ha större påverkan på både insidan och utsidan av huset än vad många tror. En dörr som passar in där den sitter skapar en snygg och sömlös fasad. Inifrån kan den bli en underbar källa till ljus och en dubbel altandörr erbjuder dessutom en bred och smidig passage ut till trädgården. Dubbla dörrar släpper snabbt in mycket frisk luft när man öppnar upp dem och suddar ut gränsen mellan vad som är ute och inne. 

Att tänka på när det är dags att välja altandörr

Något som är viktigt om man vill att hemmet ska kännas enhetligt är att välja altandörrar som matchar de fönster som sitter på huset. Har man till exempel fönster med spröjs så blir det oftast snyggast att installera altandörrar som också har det. Man bör även ta ställning till om ljuset in i hemmet är viktigast så att man ska installera en dubbel altandörr i helglas, eller om man vill minimera insynen och istället välja altandörrar med bröstning.

Materialet påverkar underhållsnivån

Förutom att dörren ska passa in rent estetiskt så ska den även passa den livsstil man har. Den som tycker om att fixa och dona på huset kan utan problem välja en altandörr helt i trä som kräver underhållsmålning med jämna mellanrum. Har man däremot inte lika mycket tid att lägga på underhåll så är en dörr i trä med aluminiumbeklädnad på utsidan ett bättre val eftersom man endast behöver torka av aluminiumet och smörja gångjärnen ungefär en gång per år. 

Det går att få hög kvalitet till bra pris

Sist men inte minst så är det viktigt att köpa en dörr av hög kvalitet om man vill att den ska hålla i många år framöver. Hos Klarfönster hittar man vackra altandörrar tillverkade av högkvalitativ, långsamt växande furu från FSC-märkta leverantörer. Det går dessutom enkelt att beställa från hela sortimentet i deras webbshop.