massage

Ta hand om kroppen

Ta hand om kroppen

Kroppen är det fordon som ska föra själen fram genom livet och gärna också göra det på ett bra sätt. Det är därför viktigt att ta hand om kroppen på alla sätt. I vardagen är det viktigt att äta rätt, sova rätt, stressa lagom och röra på sig så mycket som möjligt. Men ibland behöver kroppen också få komma på service, precis som bilen. Att få massage eller skrubba och mjukgöra huden kan göra underverk för en trött kropp och själ. Därför finns idag många platser som erbjuder olika typer av kroppsbehandlingar som massage, fotmassage, ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr med mera.

 

Välbefinnande

Antingen man har ett fysiskt eller stillasittande arbete så är det lätt hänt att man får muskelvärk i både fötter och övriga kroppen. En fotmassage är inte bara njutbar och motverkar stress utan kan också vara en förutsättning för att klara av ett arbete där fötterna utsätts för stora påfrestningar. Fötterna består av en mängd punkter som vid stimulans ger lugn och välbefinnande och det finns även läror som säger att olika punkter på fötterna leder direkt till olika delar av den övriga kroppen som njurar och lungor.  

 

 

Skador och värk

Massage kan vara så mycket och ha så många olika syften. Det kan vara lugnande, närhetsskapande, stressnedsättande och både reparera samt förebygga skador. Syftet med massage, som man gör i muskelläkande syfte, är att starta blodgenomströmningen och på så vis rensa bort slaggprodukter och lösa knutor. Det ökade flödet gör även att skador läker snabbare och negativt förlopp vänds åt rätt håll. Just av den anledningen finns det idrottsmassörer som arbetar med fotbollslag, handbollslag, boxare mm. Men alla som använder sin kropp i sitt yrkesutövande kan behöva massage och därför är det även många företag som beställer in massörer som kommer till kontoret någon gång i månaden för att ta hand om personalen.